Newsletter Subscription

The Ryleys School, Alderley Edge

Refurbishment of Science Laboratory

The Ryleys School, Alderley Edge

The service from Klick was seamless from start to finish and professional at every step of the way. The lab was installed quickly and efficiently, and the final product is excellent - our dated science lab has been entirely transformed.

Julia Langford – Headteacher, The Ryleys Preparatory School, Alderley Edge

PROJECT BRIEF

The school wanted to upgrade their science facilities and encourage their students to be excited about science. The Ryleys pride themselves on their ability to offer students an innovative learning experience. Our task was to improve the layout and aesthetic of the lab to support this.

 

THE RESULTS

The school took advantage of our discounted rate and opted for a term time installation. The Klick design team developed a layout with two distinct areas. One side of the lab has a breakout space with sofa, bookshelves and low table allowing for quiet research or collaborative project work, separate from the class. Bookshelves create space for storage and display making the most of an awkward and underutilised space.

 

The loose tables in the main lab area give maximum flexilibility in terms of the lesson plan. They can be placed together for group activities, arranged in rows for tests/theory lessons or completely moved to one side creating space for the whole class to participate in more active lessons.

 

Klick also installed large cupboards and ample tray storage so that all equipment is organised and easily accessible. The labelling of trays allows for easy identification and facilitates the smooth running of lessons. The staff are delighted with the new design and improved functionality.

PROJECT DETAILS

  • Free comprehensive design and consultation service
  • 2D & 3D CAD drawings provided
  • Full project management service
  • Removal of existing furniture and redundant services
  • Extend services from existing electrical, gas and water supply
  • Installation of new plumbing and electrical services
  • New flooring
  • Supply and installation of furniture
  • Gas safety proving system installed with C02 monitor
  • Final connections, commissioning and certification of all works

Contact us for a free no obligation quote

 

Project Description:

Refurbishment of primary school science laboratory + breakout space

Value:

£24k

Duration Of Work

12 Days

Category
Primary & Middle Schools, Refurbishment, Science
Tags
Primary School, Refurbishment, Science laboratory
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly