Newsletter Subscription

Balcarras School, Cheltenham

Conversion of Classroom into Science Laboratory

Balcarras School, Cheltenham

Klick were chosen as they had worked at several schools in the area and had a proven track record. They also proved to be cost effective when compared to other competitors on a like for like basis. Their refurbishment has transformed a standard classroom into a bright, exciting and much needed additional lab. Their customer service was consistent from first visit to handover and we hope to work with them on other projects very soon!

Gary Towers - Assistant Headteacher, Balcarras School, Cheltenham

PROJECT BRIEF

The school needed to find extra space for an additional science laboratory and made the decision to convert a classroom and corridor space into one fully serviced science lab. The school’s main priorities were quality and design. They wanted a hardwearing work surface that would stand the test of time and a practical design to match.

THE RESULTS

In order to address the school’s main concern Trespa was selected for the worktop material. It is has excellent impact resistance and is ideal for the demands of a school science laboratory.

 

Our designers came up with a straight island layout which made the most of the new space. This is a simple but effective design that creates a modern look. We curved the ends of the benching to add a contemporary twist. The sinks were positioned in the perimeter benching at the back of the room to prevent students from being distracted during theory lessons.

 

The school is delighted with their additional new science laboratory and our cost-effective refurbishment service.

PROJECT DETAILS

  • Free comprehensive design and consultation service
  • 2D & 3D CAD drawings provided
  • Full project management service
  • Removal of existing furniture
  • Channelling of floor
  • Installation of new plumbing and electrical services
  • Provision for interactive services
  • Addition of new external draining and new power and water supply from adjacent room
  • Supply and installation of furniture
  • Suspended ceiling altered
  • Decoration, lighting and flooring renewed
  • Gas safety proving systems installed with C02 monitors
  • Final connections, commissioning and certification of all works.

Contact us for a free no obligation quote

 

Project Description:

Conversion of classroom/corridor space into science laboratory

Value:

£32k

Duration Of Work:

4 Weeks

Partners

Category
Refurbishment, Science
Tags
Conversion, Science lab, Secondary School, Term-time discount

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly